Naarmate we ouder worden, begint ons gezicht zowel collageen als elastine te verliezen. Hierdoor ontstaat verslapping van gelaatstrekken en verschijnen fijne lijntjes en rimpels. Een liquid facelift is een interessante cosmetische behandeling wanneer je dit tegen wilt gaan. In tegenstelling tot een traditionele chirurgische facelift, is een liquid facelift een relatief pijnloze cosmetische behandeling.

Een liquid facelift geeft snel resultaat

Liquid facelifts zijn snel en gemakkelijk. De cosmetisch arts bepaalt welke injectables je de meest natuurlijke en verfijnde look geven, rekening houdend met je wensen. Er bestaat niet zoiets als one-size-fits-all als het gaat om liquid facelifts. In plaats van een specifieke combinatie van vulstoffen te gebruiken, maakt je behandelaar een plan op maat voor je unieke behoeften en wensen. De hele behandeling kan worden gedaan in minder dan een uur, afhankelijk van het aantal injecties.

De behandeling is relatief pijnloos

Een traditionele facelift vereist incisies rond de haarlijn en het oor. Met een liquid facelift is het mogelijk om je gezicht te modelleren zonder een enkele incisie te maken. De meeste patiënten melden dat ze zich slechts licht ongemakkelijk voelen. In feite wordt het lichte, knijpende gevoel vaak vergeleken met het gevoel van een muggenbeet. De hersteltijd is meestal niet meer dan een paar dagen en de bijwerkingen zijn minimaal. De overgrote meerderheid van de patiënten meldt slechts milde gevoeligheid en zwelling.

Een liquid facelift geeft een natuurlijker effect

Omdat liquid facelifts veel minder ingrijpend zijn dan traditionele facelifts, wordt vaak gezegd dat de resultaten er veel natuurlijker uitzien. Met Liquid facelifts kunnen tekenen van veroudering worden behandeld, waaronder:

  • het verhogen van hangende oogleden
  • het rechttrekken van hangende mondhoeken
  • het verbergen van hobbels op de neus
  • volume toevoegen aan wangen
  • het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpels
  • het creëren van volheid in de lippen

Je ziet er jonger en uitgerust uit – en het resultaat ziet er volledig natuurlijk uit.

Het resultaat kan tot twee jaar aanhouden

Afhankelijk van het type en de hoeveelheid injectables die gebruikt worden, kun je erop rekenen dat je een paar jaar lang kunt genieten van je verjongde uiterlijk. Bij regelmatige herbehandeling kunnen de resultaten nog langer meegaan.

Ideaal na gewichtsverlies

Een liquid facelift kan een geweldige optie zijn voor iemand die een dramatisch gewichtsverlies heeft meegemaakt. Veel afvallen zorgt vaak voor holle wangen en een hangende gezichtshuid. Dit komt omdat er ook vetweefsel in het gezicht verloren gaat. Het goede nieuws is dat een liquid facelift een perfecte optie is voor mensen die dit probleem ervaren.