Iets aan je gezicht veranderen is een belangrijke en soms lastige beslissing. Je wilt namelijk altijd het beste van jezelf laten zien. Veel mensen die een behandeling willen ondergaan, vinden het moeilijk om te kiezen tussen een facelift en botox. Het antwoord op de vraag wat beter bij je past, verschilt per persoon en hangt af van de resultaten waar je naar op zoek bent.

Facelift of botox: wat is beter?

Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste keuzes maakt als het gaat om iets dat zo zichtbaar is als je gezicht. Na het lezen van deze informatie raden wij je aan jouw arts te raadplegen om de resultaten te bespreken die je wenst en welke behandelingen die resultaten zullen opleveren. Je kan voor een botoxbehandeling ook naar een gespecialiseerde kliniek zoals Dokter Frodo.

De procedures voor een facelift of voor botox zeer verschillend. De arts maakt dan een snede en haalt overtollig vetweefsel weg waardoor je huid glad wordt getrokken. Botox is een snelle, injecteerbare behandeling. De arts identificeert de gebieden waar botox het meest gunstig zou zijn en past de behandeling daar.

Wanneer een facelift?

Dus, hoe weet je of een facelift geschikt is voor jou? Een facelift tilt het gezichtsweefsel en de spieren op en kan een verslapte huid verwijderen, iets wat botox niet kan. Kies voor een facelift als je een aanzienlijke huidverslapping hebt. Als je een losse huid of vet rond je kin of kaak hebt, dan kan een facelift de beste optie voor jou zijn.

De doelen van een facelift zijn:

  • Overtollig vetweefsel verwijderen
  • Gladde, hoekige kaaklijn zonder wangen
  • Jeugdige hals- en kaaklijn

Houd in gedachten dat facelifts duurder zijn dan botox injecties.

Wanneer botox?

Misschien ben je niet op zoek naar zulke extreme resultaten zoals bij een facelift, of heb je maar een paar kleine rimpels die je kwijt wilt. Botox remt de spierbewegingen die rimpels veroorzaken en wordt ook nog eens ingezet tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

Botox is minder kostbaar dan een facelift en vereist minder tijd voor behandelingen en herstel. Echter, de resultaten zijn tijdelijk, en pati├źnten zullen moeten blijven terugkomen na verloop van tijd om hun gezicht rimpelvrij te houden.