Voor de meeste dames is een bezoek brengen aan een gynaecoloog alles behalve een pretje. Het gebeurt dan ook in de praktijk nog steeds bijzonder vaak (eigenlijk zelfs veel te vaak) dat vrouwen ervoor kiezen om hun bezoek aan een gynaecoloog uit te stellen. Nochtans is het zo dat een beroep doen op de dienst gynaecologie Amsterdam heel wat vervelende problemen kan oplossen en vragen kan beantwoorden. Ondanks het feit dat bepaalde onderzoeken misschien een beetje vervelend kunnen zijn is het dan ook zeker aan te raden om bij klachten of vragen zo snel mogelijk contact op te nemen met een gynaecoloog.

Echoscopie in de gynaecologie Amsterdam

Door het uitvoeren van een gynaecologische echo is het mogelijk om verschillende zaken vast te stellen. Het gaat hierbij niet alleen om de vorm, maar tevens ook om de grootte evenals de ligging van de baarmoeder evenals de eierstokken. Daarnaast kan er ook een controle gebeuren van het baarmoederslijmvlies en is het mogelijk om de aanwezigheid van mogelijke vleesbomen of myomen vast te stellen. Ook het onderzoeken van cysten die zich op de eierstokken bevinden kan op deze manier gebeuren. In de praktijk kan het omwille van verschillende redenen aangewezen zijn om een gynaecologische echo uit te laten voeren. Denk hierbij onder meer aan:

  • het opsporen van afwijkingen bij gynaecologische klachten;
  • het controleren van de positie van het spiraaltje;
  • het beoordelen van de werking van de eierstokken;
  • het beoordelen van een jonge zwangerschap tot aan 12 weken;

Bovenstaand overzicht maakt nu reeds het belang duidelijk van een goede en snelle opvolging die gebeurt vanuit de dienst gynaecologie Amsterdam.

Wat bij een afwijkende menstruatie?

Het is algemeen bekend dat niet alleen de regelmaat, maar ook de duur evenals de hevigheid van de menstruatie aanzienlijke verschillen kan vertonen afhankelijk van vrouw tot vrouw. Het is niet zo dat een afwijkende menstruatie altijd dient te worden onderzocht. Dit althans zolang de vrouw er geen nadelige gevolgen van ervaart. Is er sprake van een menstruatie die niet alleen erg lang duurt, maar ook bijvoorbeeld erg hevig is? Of is er sprake van een cyclus die langer duurt dan 43 dagen? In dat geval is het, zeker wanneer jullie een kinderwens koesteren steeds aan te raden om contact op te nemen met de dienst gynaecologie Amsterdam.

De opvolging van een afwijkend uitstrijkje

Een beroep doen op gynaecologie Amsterdam is eveneens sterk aan te raden op het ogenblik dat er sprake is van een afwijkend uitstrijkje. Ook wanneer het bevolkingsonderzoek een probleem heeft aangewezen is het steeds van belang om aanvullend onderzoek uit te laten voeren. Een snelle diagnose kan in bepaalde situaties namelijk van cruciaal belang blijken te zijn. Op het ogenblik dat u ervoor kiest om een beroep te doen op de dienst gynaecologie van het Medisch Centrum Wetering zult u kunnen vaststellen dat u niet lang hoeft te wachten voordat er een aanvullend onderzoek kan worden uitgevoerd en een diagnose kan worden gesteld. In principe streeft men er altijd naar om u reeds na één werkdag de uitslag mee te kunnen delen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, gynaecologie Amsterdam kan u op heel wat verschillende vlakken van dienst zijn. Als u op zoek bent naar een vakkundig gynaecoloog in de omgeving van Amsterdam, maak dan direct een afspraak met het Medisch Centrum Wetering.