Veel mensen willen graag iets aan hun uiterlijk veranderen, omdat ze zich er aan storen. Zij kunnen terecht bij de cosmetische chirurgie om rimpels en andere huidverouderingen tegen te gaan. Injectables zijn een voorbeeld van cosmetische behandelingen met een opmerkelijk resultaat. In deze blog lees je wat injectables zijn en wat je er aan hebt.

Injectables maken fris

Als je een fris uiterlijk wilt, dat correspondeert met je innerlijke, jeugdige gevoel, dan zijn injectables een optie. Met injectables worden vaak fillers en Botox bedoeld. Dit zijn doeltreffende middelen waarmee delen van het gezicht verfraaid kunnen worden. Een rimpel of huidverzakking in je gezicht kan bepalend zijn voor je gehele uitstraling, deze wil je natuurlijk aanpakken. Natuurlijk is ouderdom niet alleen de oorzaak van rimpels. Ook stress, een zware periode of slaaptekort kunnen zorgen voor oudere uitstraling. Je wilt natuurlijk die sprankelende uitstraling terug! En dat kan met injectables. Laat je altijd door een gerenommeerde cosmetisch arts behandelen als het gaat om injectables.

Hoe gaat een behandeling?

Tijdens een intake worden de wensen van je doorgenomen met de cosmetisch arts en bepaald welke zones van het gezicht behandeld gaan worden. Tijdens de behandeling worden de zones met injectables behandeld. Erg pijnlijk zijn deze behandelingen niet. Daarbij zit er samen met de Botox of filler vaak een verdovingsmiddel in de injectie. Desgewenst kan je huid met coldpacks gekoeld worden. Ook is er de mogelijkheid om verdovingscrème of verdovingsprikjes te krijgen. Er zijn dus opties genoeg waardoor je je echt geen zorgen hoeft te maken of je iets voelt.

Wanneer zie ik resultaat en hoelang blijft dit zichtbaar?

Resultaten van een behandeling met Botox zijn vrij snel te zien, meestal is dit na enkele dagen. Na een maand mag je hiervan optimaal resultaat verwachten. Met een filler is resultaat onmiddellijk zichtbaar, maar ook pas na een maand is het optimale resultaat van deze behandeling te zien. Een belangrijke vraag die daarna komt is natuurlijk: hoelang blijven de resultaten zichtbaar? Meestal blijven de resultaten van Botox drie tot zes maanden te zien, terwijl dit bij fillers zo’n vierentwintig maanden is.

Botox en fillers voor een frisse look

Zijn Botox en fillers dan werkelijk de bron van de eeuwige jeugd? Nou, ze zijn een hele goede manier om snel resultaat te behalen, maar een groot deel van jouw jeugdige uitstraling komt ook voort uit een goede levensstijl. Daarom is het belangrijk om gevarieerd en gezond te eten, voldoende te bewegen en slechte gewoonten als roken te laten. Injectables geven je een flinke zet om een jeugdige uitstraling te krijgen, maar om je mooiste leven te kunnen leven, is er soms ook een verandering van binnen nodig.