5 Tips Voor Een Gezondere Levensstijl

Geplaatst op

Nu de zomer bijna voorbij is zul je vast een zeker veel gefeest en gegeten hebben. Niet gek dat je waarschijnlijk snakt naar een gezondere levensstijl. Vaak weet men niet hoe ze eenvoudig over kunnen stappen naar een gezonde leefstijl. In deze blog worden tips gegeven over het hanteren van een gezonde levensstijl waarbij je sociale activiteiten zoals feestjes, verjaardagen of etentjes niet hoeft af te zeggen!

1.     Beweeg meer

De belangrijkste tip die ik je kan geven om een gezondere leefstijl te ontwikkelen is door simpelweg meer te bewegen. Veel mensen zitten urenlang achter een computer op het kantoor en bewegen niet of nauwelijks gedurende de dag. Het is enorm belangrijk om genoeg te bewegen. Dit is goed voor jouw botten, spieren en mentale gezondheid.

Het bijkomende voordeel is dat je meer buiten komt. Hierdoor ontvang je veel meer vitamine D dan wanneer je minder zou bewegen. Mijn advies is daarom ook om een buitenhobby te beoefenen. Denk hierbij aan voetbal, korfbal, rugby, hardlopen, hockey of wielrennen. Bij veel mensen helpt bewegen zelfs bij het verminderen of voorkomen van diverse soorten hoofdpijn zoals migraine.

2.     Eet gezond

Het is enorm belangrijk om gezond te eten als je een gezonde leefstijl wilt hanteren. Gezond eten betekent dat je genoeg vitamines, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten binnenkrijgt. Verder is het belangrijk om genoeg water te drinken elke dag. Probeer daarom minimaal 1.5 tot 2 liter water te drinken iedere dag.

Verder zou je kunnen switchen naar zero-sugar drankjes. Denk hierbij aan cola zero, ice-tea zero en cassis-zero. Hierdoor zul je minder suiker binnenkrijgen. Het voordeel dat hierbij komt kijken is dat je ook nog eens een stuk minder calorieën binnen zult krijgen, waardoor je minder snel gewicht zult aankomen.

 

3.     Mediteer

Een gezonde leefstijl zit hem niet alleen in het fysieke aspect (zoals een gezond en sterk lichaam), maar ook zeker in het mentale aspect. Jouw mentale gezondheid is namelijk enorm belangrijk om zaken zoals stress of een burn-out tegen te gaan. Jouw mentale gezondheid valt op vele manieren te verbeteren. Zo kun je stressmanagement theorieën gaan leren zoals meditatie. Verder zou je met professionele mensen in dit vakgebied kunnen praten. Zij kunnen jou wellicht helpen. Ook is het belangrijk om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Dit kun je onder andere doen door veel zelfontwikkelingsboeken te lezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van oogzorg en stijltrends op het gebied van visuele hulpmiddelen.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamoogzorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden