De meest voorkomende cosmetische ingrepen

Geplaatst op

Als je mensen vraagt wat er in hun opkomt bij ‘cosmetische ingreep’ zul je vaak te horen krijgen dat men denkt aan die Amerikaanse celebraties met opgespoten lippen en grotere borsten of billen. In de realiteit is het begrip cosmetische ingrepen veel breder dan dat. Denk aan een haartransplantatie in een speciale haarkliniek of een ooglidcorrectie. 

Botox

Omdat botox een laagdrempelige ingreep is staat deze stijf bovenaan. Botox is een injectie die rimpels wegwerkt. De injectie zorgt ervoor dat de spier deels niet meer kan bewegen, hierdoor ontspant de spier en is de rimpel minder zichtbaar. Botox wordt meestal in het gezicht gebruikt. 

Haartransplantatie 

Niet iedereen heeft een dikke bos haar. Soms is het haar dun of ontstaan er kale plekken. Dit kan je heel onzeker maken. Bij een haarkliniek zijn ze gespecialiseerd in haartransplantaties. Tijdens een haartransplantatie plaatsen ze donorharen inclusief haarzakje in de hoofdhuid plaatsen. De hoofdhuid wordt op dat moment verdoofd. Voordat de transplantatie kan plaatsvinden ga je eerst naar de haarkliniek voor een consult. Bij de haarkliniek gaan ze eerst de staat van je haar en hoofdhuid bekijken, vanuit daar bekijken ze wat er mogelijk is. De meeste behandelingen kunnen in 1 keer worden gedaan, maar als het gaat om een groter oppervlakte kan het zijn dat je vaker terug moet komen naar de haarkliniek. 

Ooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen je niet alleen onzeker maken het kan ook impact hebben op je ooggezondheid. Als de oogleden heel erg gaan hangen kost het extra moeite om je ogen open en dicht te doen, ook kan er vuil tussen het overige vel blijven zitten en dit kan gaan irriteren of zelfs je zicht verminderen. Tijdens de ingreep gaan ze een stukje van het bovenste of onderste ooglid verwijderen. Ze verwijderen het overtollige huid en maken het weer mooi strak. 

Borstvergroting

Hij kon niet tussen het rijtje ontbreken, de borstvergroting. Deze ingreep is vaak cosmetisch, maar kan ook zeker medische redenen hebben. Er wordt vaak voor een borstvergroting gekozen als de borsten zijn gaan hangen na een zwangerschap. Andere redenen kunnen zijn een borstreconstructie na een amputatie, een borstverkleining door rugklachten of een borstvergroting omdat de vrouw onzeker is over haar borsten. 

 

Over ons

We houden je op de hoogte van oogzorg en stijltrends op het gebied van visuele hulpmiddelen.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamoogzorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden