Is een kniebrace handig voor herstel?

Geplaatst op

Kniebraces zijn gemakkelijk te gebruiken voor alle patiënten van alle geslachten en leeftijden. Ze zijn gemakkelijk te dragen en het belangrijkste is dat ze zo ontworpen zijn dat ze boven de kleding of onder de kleding gedragen kunnen worden. Hun ontwerp heeft strips die gemakkelijk zijn om de greep te verbeteren. Ze zijn ook handig omdat de maat kan worden aangepast met de bandjes.

Houdt de knie stabiel op zijn plaats

Wanneer een persoon per ongeluk een botbreuk of een breuk van de kniespieren oploopt, wordt in ernstige omstandigheden gipsverband voorgesteld, maar normaal gezien bieden braces de functie van gipsverband en zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Een kniebrace helpt bij het stabiliseren van de knie en de bijbehorende spieren door de knie te ondersteunen in de braces, warmte te geven aan de spieren zodat hun genezingsvermogen toeneemt, zodat ze het gewicht te dragen en kunnen genezen door een natuurlijk proces in de oorspronkelijke positie.

Regelmatige lichaamsbeweging

In verschillende gevallen van letsel aan de knie die pijn veroorzaken, stellen artsen vaak voor om een lichte oefening of wandeling te doen, zodat men het normale genezingsproces kan versnellen en een verhoogde bloedtoevoer naar de spieren op gang kan brengen. Wandelen of lichaamsbeweging is ook essentieel voor de juiste plaatsing van de spieren rond het kniebot, zodat de normale beweging niet wordt beperkt door het uitpuilen van het groeiende kraakbeen. Kniebraces helpen ons bij het beoefenen van lichte wandelingen of oefeningen door de beperkte beweging van de knieën te beperken.

Een goede doorbloeding

De bloedstroom is beperkt op bepaalde plaatsen van het bot of de spierbreuk, wat leidt tot zwelling en een traag genezingsproces. Dit komt door de scheuring van bloedvaten rond het letselgebied. Om de verminderde bloedstroom tegen te gaan, helpt een kniebrace ons om de juiste bloedstroom naar het zieke gebied te krijgen door middel van wandelen, lichaamsbeweging en beperkte beweging.  Op deze manier wordt de juiste bloedstroom bereikt door het gebruik van een kniebrace.

Kortom, de kniebrace blijkt de meest effectieve en efficiënte manier te zijn voor het omgaan met kniepijnen, breuken, knieschijf slips, kraakbeen propulsies en andere ziekten zoals artritis, diabetes. Zij zijn het betere alternatief van medicijnen die in de vorm van tabletten en injecties worden genomen en die bepaalde nevenwerkingen hebben. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van oogzorg en stijltrends op het gebied van visuele hulpmiddelen.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamoogzorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden