Krijg ik een ooglidcorrectie vergoed?

Geplaatst op

In de loop van de tijd kan het zo zijn dat je oogleden gaan hangen. Dit heeft puur te maken met het verslappen van de huid en de zwaartekracht. Gelukkig hebben we allerlei dingen verzonnen waardoor het effect teruggedraaid kan worden. Een van die zaken is een ooglidcorrectie. Het is wel fijn om te weten of deze vergoed wordt door de zorgverzekering of niet. Daarom is het belangrijk om even deze blog goed te lezen. Zo kun je de juiste zorgverzekering afsluiten

Wat is een ooglidcorrectie?

Er zijn twee verschillende ooglidcorrecties die je kunt laten doen, een correctie van het bovenste oogleden en eentje van het onderste ooglid. Feit wil dat de vergoeding door de zorgverzekering in de regel gebaseerd is op medische noodzaak. Daarvoor kun je allerlei argumenten voor aanvoeren. Je kunt over het algemeen zeggen dat een bovenste ooglidcorrectie vergoed wordt door de zorgverzekering, die van de onderste niet. Het zit hem puur in het feit dat de bovenste ooglidcorrectie gebaseerd is op medische noodzaak, terwijl de tweede, dus de correctie van het onderste ooglid, vaker gebaseerd is op esthetische gronden. 

Medische grond

We geven een voorbeeld van de gronden waarop de medische noodzaak gebaseerd is. Denk bij deze gronden bijvoorbeeld aan hoofdpijn, moeite met lezen, slecht zicht en daardoor verschillende psychische problemen. Allemaal zaken die opgelost kunnen worden met een correctie van het bovenste ooglid. Voor wat betreft het onderste ooglid is het allemaal anders, meestal gaat het erom dat mensen dan meer actiever, wakkerder en jeugdiger ogen.

Wil jij precies weten hoe het zit met de vergoeding van de zorgverzekering over de ooglidcorrecties die je zou willen laten doen? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar, om zeker te weten dat je beschikt over de actuele informatie hierover. Bedankt voor het lezen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van oogzorg en stijltrends op het gebied van visuele hulpmiddelen.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamoogzorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden