Onder wat voor soort ingrepen vallen behandelingen aan de ogen?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende ingrepen die men kan ondergaan. Het is soms lastig om te beoordelen om wat voor ingreep het gaat. Is een ingreep nu cosmetisch of toch medisch? Het kan interessant zijn om daarvan op de hoogte te zijn. Een cosmetische ingreep als een liposuctie wordt namelijk niet altijd vergoed. Hoe zit het dan met behandelingen aan het oog?

Cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen zijn ingrepen die invloed hebben op je uiterlijk. Dit zijn ingrepen die puur en alleen voor het eigen gemak zijn. Er zijn ook verschillende cosmetische ingrepen. 

Misschien wel een van de populairste cosmetische ingrepen is een liposuctie. Dit is het weg laten halen van vet in je buik. Veel mensen vinden het niet prettig om een buikje te hebben. Een liposuctie is een redelijk grote ingreep. Dit komt omdat je bij een liposuctie in principe een deel van je buik weg laat halen. Een liposuctie is dus een serieuze cosmetische ingreep. Je kunt ervan uitgaan dat een liposuctie meestal niet vergoed wordt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een ooglidcorrectie. Ook dat is doorgaans een ingreep die vooral om cosmetische redenen uitgevoerd wordt.

Medische ingrepen

Medische ingrepen zijn ingrepen die te maken hebben met je gezondheid. Dit zijn geen ingrepen waar je zelf zomaar even voor kiest. Er is sprake van een medische noodzaak. Deze ingrepen worden dus ook uitgevoerd op het advies van een arts. Medische ingrepen zijn ingrepen die alleen maar uitgevoerd mogen worden door chirurgen die hier in gespecialiseerd zijn. Ook een medische ingreep kan zwaar zijn voor je lichaam. 

Omdat een medische ingreep alleen uitgevoerd wordt als het nodig is, worden deze minder snel goedgekeurd door een arts dan wanneer je gaat voor een cosmetische ingreep. Dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Een medische ingreep gebeurt dan ook vooral op advies van de arts zelf. Je kunt dus niet zomaar even aankloppen in het ziekenhuis omdat je een ingreep wilt. Opvallend is dat het laseren van je ogen normaal gesproken niet vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. Dat terwijl we niet echt kunnen spreken van een cosmetische ingreep.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van oogzorg en stijltrends op het gebied van visuele hulpmiddelen.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamoogzorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden