Waarom iedereen eens naar een psycholoog moet gaan

Geplaatst op

Waarom iedereen eens naar een psycholoog moet gaan

Psychologen zijn al lang niet meer alleen de therapeuten voor mensen met gekke verlangens of rare gewoontes. Integendeel, iedereen zou eigenlijk eens op gesprek moeten gaan bij de psycholoog. Het kan opluchten om je verhaal te doen aan iemand die jou niet kent en geen oordeel heeft over de dingen die je vertelt.

Waar vind je een psycholoog?

Wanneer je wil praten met een psycholoog kan je bij hem of haar thuis of in de praktijk op consultatie komen, maar je kan er ook voor kiezen om een psycholoog op afstand te contacteren. Welke optie je ook kiest, de basis blijft hetzelfde. Je doet eerst een intakegesprek waarbij je je verwachtingen uit en de psycholoog bekijkt of hij of zij de geschikte persoon is om je hierbij te begeleiden. Je voelt dan meteen of het tussen jullie klikt, want dat is erg belangrijk wanneer jullie samen een traject aangaan. Als de psycholoog, om welke reden dan ook, niet de geschikte hulpverlener is voor jou, zul je doorverwezen worden naar een collega. Ook wanneer je zelf geen klik voelt, kan je beslissen om het traject na de intake stop te zetten en op zoek te gaan naar een andere psycholoog of therapeut.

Hoe werkt een psycholoog op afstand?

Wanneer je kiest voor een psycholoog op afstand, kan je praten met een psycholoog via een online platform. Dit kan Whatsapp zijn, FaceTime, Skype, e-mail of via chat. Op deze manier kan je eender waar en bijna eender wanneer in contact staan met je hulpverlener.

Privacy verzekerd!

Wanneer je een online sessie hebt met je psycholoog, mag je er zeker van zijn dat er integer, verantwoord en respectvol met  je gegevens en de inhoud van jullie gesprekken wordt omgegaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van oogzorg en stijltrends op het gebied van visuele hulpmiddelen.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamoogzorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden